Jégkár javítás

A jégeső okozta horpadások eltüntetésére szolgáló technológia.

A horpadások lehetnek 1 centimétertől akár 12 centiméterátmérőig,mennyiségük néhány darabtól az ezres darabszámig.A javítás jól alkalmazható a acél,alumínium,valamint a legújabbmagnézium ötvözetű karosszéria elemeknél.

A jégkár javítás valamint a fényezés nélküli horpadás javításegy prémium technológia,amelynél a sérült karosszéria elemetvisszaegyengetjük a gyári állapotára úgy hogy a sérülés nemlászik,és nem kell lefényezni sem.Ezért ez sokkal időigényesebbmint a lakatolás illetve a fényezés, nagykoncentrációt,kézügyességet,tökéletes térlátást,valamint sokéves tapasztalatot igényel.

Minden gépkocsi felépítése más,anyaguk ,gyártási technológiájukeltérő.Egy Volvo keményebb anyagból van mint egy Fiat,a sportautókkarosszériája erősített,a súlycsökkentés érdekében sok részealumíniumból van.

Az alumínium karosszéria elemek sokkalkeményebbek,ridegebbek,nehezebben megmunkálhatóak mint az acél.Ajégkár és horpadásjavítás teljes egészében kézművesmunka. Speciális pálcákkal,ragasztókkal,vkalapácsokkal egyengetjük alemezt mindaddig amíg az vissza nem idomul az eredeti állapotára,úgyhogy a fényezés ne sérüljön meg.Ez szinte művészet.A tökéletesminőségű javítást csak magas minőségű szerszámokkal lehetmegoldani.

Cégünk a WPT,WÜRTH WIELÄNDER SHIELL valamint az ATLAS DENTszerszámait es termékeit használja,amelyek elengedhetetlenek atökéletes munkavégzéshez.Többéves tapasztalattal,kiválló referenciákkal állunk leendőügyfeleink szolgálatára,legyen az önerősl,vagy biztosítós cascoskárrendezés.

A Biztosítótársaságok előnyben részesítik azhorpadásjavítást,jégkárjavítást,ezért az összes Biztosítóvalkapcsolatban vagyunk,és a teljeskörű biztositásí ügyintézéstátválaljuk ügyfeleinktől.

Horpadásjavítás

Ha a mellettünk parkoló jármű ajtaját rányitják a mi autónkra, vagy ha gyermekünk neki megy a kerékpárjával vagy éppenséggel egy alma esik a kocsi tetejére, akkor sincs probléma.

Polírozás

A gépkocsik fényezése 100-150 mikron vastagságú bevonat. Ez abevonat nagyon kemény, de a mechanikai behatások miatt a felületesérülhet.

Ilyen sérüléseket okozhanak: pl.a gépi mosók, kabátunkzipzárja, a bokrok vagy valamelyik családtagunk amikor afenyőgyantát vagy a nyári melegben ráégett bogarakat megpróbáljasúroló szivaccsal eltávolítani a fényezésről. Idővel afényezés magától is veszít fényességébő.Erre a problémára amegoldást a polírozás kínálja. Külön technológiájavan a karcok eltávolításának és külön a mattulás miatti teljespolírozásnak.

A 3M cég úttörő szerepet játszott a políranyagok valamintpolírozási technikák kifejlesztésében és mára a világ egyiklegnagyobb segédanyag gyártója lett. Az anyagokfolyamatos fejleszésével a megnövekvő igényeket is ki tudjákszolgálni. Cégünk a 3M termékeit használja, hogy Önöknek mindig alegjobb minőséget tudjuk nyújtani.

Fényszoró polírozás

Látni és látszani"ez a legfontosabb aranyszabály.

A gépkocsikfényszoróinak polikarbonát vagy plexit búráját egy lakk réteggelvonják be gyárilag, amely azidők folyamán elveszíti uv stabilitását.

Egy matt vagy sárgaszínű réteg keletkezik a lámpabúrák felületén amelyet mechanikaiúton el kell távolítani, majd acsúcsminőségű 3M políranyagokkal fel kell polírozni. Igényesetén a lámpákat kiszereljük és le is lakkozzuk.

Karosszéria javítás

Vállaljuk a karosszéria javítás Budapest szolgáltatásunk keretében sérült gépjárművek javítását, kárfelvételtől a kész autó átadásáig.

Ebbebeletartozik a kárfelvétel,hibafeltárás, alkatrészrendelés,beépítés, lakatos munka ,fényezés,műanyag javítás,szélvédőcsere.Ha Önt baleset érte,igyekszünk a leggyorsabban segítségetnyújtani.Több autómentő céggel állunk kapcsolatban akik pontoskorrekt szolgáltatást nyújtanak.

A telephelyre beszállított vagy beérkező gépkocsin a lehetőleggyorsabban elvégezzük a kárfelmérést,és igényhez igazodvaajánlatot teszünk a javítás költségére valamint a javításvárható idejére.Az alkatrészek beszerzése a mi feladatunk,ígyÖnnek nem kell ezzel vesződnie.Több beszállítóval vagyunkkapcsolatban akik gyári és utángyártott alakatrészeketforgalmaznak.Erre azért van szükség hogy Ön mindíg a legjobbminőséget és a legjobb árat kaphassa.

A karosszéria javítások nagy része a Biztosítótársaságok Cascoilletve Kötelező felelőségbiztosításra történik,ilyenkor miminden esetben a Biztosító által meghatározott EREDETI GYÁRIALKATRÉSZEKET építünk be a gépkocsijába,nem bontott vagyutángyártottat.A beépítést fényképekkel valamint beszerzésibizonylatokkal hitelesítjük a Biztosítótársaságok felé,igy Önmegnyugodhat hogy gépkocsiját gyári alkatrészekkel gyári állapotraállítunk vissza.

Büszkén kijelenthetjük hogy az általunk javított gépjármüvekbeépítés ellenőrzése során soha nem találtak visszaélést!

Fényezés

A jégverésnél előfordulhat hogy a fényezés ismegreped,megsérül.Ebben az esetben a karosszéria egyenetlenségénekkijavítása után az adott részegységet le kell fényezni.

Ez lehetazért is mert a jégvert elem olyan szinten sérült,hogy a Biztosítócserére írja ki.Pl a motorháztetőt le kell cserélni mert nemjavítható maradéktalanul,vagy szétrepedt rajta a fényezés.Az újkarosszéria elem matt fekete színű alapozóval van ellátva amit azautó színére kell fényezni.

Ez nem egyszerű feladat, mivel ahány autó annyi szín. Mimegkíséreljük az Önök gépkocsijának az eredeti állapotra valóvisszaállítását,de ez a munka azért is nehéz, mert figyelni kell afém elemek korrozió védelmére, üreg védelmére, víz ellenitömítettségére valamint a színére.

A színreprodukció a legnehezebb mivel a gyártói és a javítóitechnológia teljesen eltérő más elven alapszik és más anyagokathasznál.

A gyári fényezésnél az acél karosszériát galvanizálják,alapozzák, majd nagy nyomással levegő nélkül fényezik le. A karosszéria javító iparban levegőporlasztás segítségével ejtőtartályosrendszerrel dolgozunk. A gépkocsik lakkozása a gyárban porszórássaltörténik utána egy több száz fokos infraalagútban szárítják.Hő hatására a porfestékátlátszó majd összefüggő felületet képez ami nagyon vékony, denagyon kemény lesz.

A javító iparban két komponensű folyékony lakkokat használunk éshőkamrában 70-80 fokon 30 percig szárítjuk.A prémium festékeket gyártó cégek úgy fejlesztik a fényezőanyagokat, hogy azok felhasználása, külső megjelenése a legjobbanhasonlítson a gyári fényezésekhez.

Az AUTOCOLOR-KFT. által forgalmazott festékrendszer valamintszínbeazonosító rendszer melynek lelke egy számítógépvezérlésű Spektrum fotométer, jó irány atökéletes fényezéshez.Cégünk fényező partnere az AUTOCOLOR-KFT prémium kategóriástermékeit használja fel az Önök autójának javításakor.

Biztosítási ügyintézés

Ha baleset érte a gépkocsiját és nincs CASCO biztosítása abban az esetben is segítünk egy gazdaságos korrekt javítási ajánlattal.

A mai újszerű gépkocsikra mindenképpen kössünk CASCObiztosítást. Sokszor hallottam, hogy "Minek nekem Casco? 20 évevezetek és soha nem történtvelem baleset." De egyszer csak megtörtént és egyközépkategóriás gépkocsi eleje megsérült. Gyári alkatrészekbőla javítási költség milliós tétel volt.

Egy első xenon lámpa több százezer forintba kerül, a legújabb ledtechnológiás kanyarkövetős lámpák akár millió feletti árat iselérnek, és ez csak egylámpa. Hol a többi sérült elem, amit cserélni, lakatolni ésfényezni kell.

A Cascos és kötelezős káreseteknél vállaljuk a teljeskörűbiztositási ügyintézést.A Biztosítók által visszajelzett fedezetigazolás után megkezdjük a javítását a gépkocsinak,csak egymeghatalmazást kell kitölteni a kárbejelentő nyomtatványokonkívül,a többi feladat ránk vár.

Kárfelvétel és a Biztosító által elfogadott árajánlat utánmegrendeljük az alkatrészeket,beépítjük,lefényezzük.Akárfelvételt a Biztosítótársaságok,vagy Független KárszakértőIrodák végzik.

A teljes javítási költséget mi finanszírozzuk meg Ön helyett,igycsak a Casco önrészt kell kifizetnie,kötelezős kárnál a javításlegtöbbször ingyenes.A javítás költségét késöbb a Biztosítókiegyenlítí felénk.

A Biztosítók akikkel kapcsolatban vagyunk:

 • Allianz Hungária Biztosító
 • Aegon Magyarország Biztosító
 • Generali-Providencia Biztosító
 • Groupama Biztosító
 • K&H Biztosító
 • KÖBE Biztosító
 • MKB Általános Biztosító
 • Posta Biztosító
 • Union Biztosító
 • Uniqa Biztosító

Kárrendezési Irodák akikkel kapcsolatban vagyunk:

 • Autotal Kft.
 • Claim Control Kft.
 • Dekra-Expert Kft.
 • Expert-Unio Kft.
 • NDN-Expert Kft.