jegkar-2-cikk-belso-kep

A jégkár javítása, akár Budapesten, akár a világ bármelyik pontján végeztetjük, napjainkban fontos, úgynevezett zöld technológiát képvisel. Hiszen nemcsak idő- és költségtakarékos a tulajdonos számára, hanem még a környezetet sem szennyezi.

A nagy kánikulában mindenki várja a megváltó esőt, bizonyára ön is. Azonban, ha túl nagy a meleg, akkor gyakran előfordul, hogy az enyhülést hozó zivatar jégesővel párosul. A jégeső pedig nemcsak a mezőgazdasági területeket verheti el, hanem házakat és járműveket is megrongálhatja.

Ha abba a kellemetlen helyzetbe kerülne, hogy az ön autóját is jégverés okozta károk csúfítják, akkor jobb mielőbb szakemberhez fordulnia, ugyanis nemcsak esztétikailag nyújt csúnya látványt az autója, de a rozsdásodás is gyorsan megindul a jég okozta horpadások mentén.

Hogyan tudják a szakemberek Budapesten a jégkár miatti javítást elvégezni?

  1. Az egyik változat a hagyományosnak mondott festékeltávolítás, majd egyengetés, végül fényezés kombinációban merül ki. Sajnos ez a módszer lassú, hosszabb időtartalmat vesz igénybe, több az anyagigénye, így drágább, ezzel együtt szennyezi a környezetet is. Ráadásul megváltozik a gyári festék rétegvastagsága, sőt még színeltérés is lehet, hiszen nem biztos, hogy ugyanazt a színt sikerül kikevernie a fényezőnek. Ezzel együtt az autója értéke is csökkenhet. Természetesen vannak olyan esetek, amikor nincs más megoldás, ha a sérülés mértéke olyan nagy, vagy pedig az elemcsere sokkal drágább lenne.
  2. A másik, sokkal innovatívabb, környezetkímélőbb technológia a jégkár javítására a fényezés nélküli eljárás, mely Budapesten egyre elterjedtebb. Ennek a módszernek az előnye, hogy nincs környezetszennyezés, olcsóbb, gyorsabb, nincs értékcsökkenés, nem változik a rétegvastagság, nincs színeltérés, ráadásul a biztosítók ezt a módszert részesítik előnyben, ha a jégkár okozta javítást kell finanszírozniuk Budapesten és az ország más területein.

Hogyan történik a javítás?

Az autóján keletkező különböző horpadások, jégverés okozta károk fényezés nélküli javítása speciális szerszámokkal, kézi erővel történik. A módszer pikantériája a műanyag tappancsokban rejlik, melyeket odaragasztanak a horpadás helyére és erre a feladatra kialakított szerszámokkal kihúzzák a sérült felületet. Természetesen ez nem egy ütemben történik, többszöri tappancsragasztás, többszöri kihúzás eredménye lesz majd az akár 100%-osra kijavított felület. A ragasztót oldófolyadékkal azonnal eltávolítják, így az sem fog nyomot hagyni az autója külsején.

Miért jó, ha ezt a technológiát választja?

A jégkár javítása, akár Budapesten, akár a világ bármelyik pontján végeztetjük, napjainkban fontos, úgynevezett zöld technológiát képvisel. Hiszen nemcsak idő- és költségtakarékos a tulajdonos számára, hanem még a környezetet sem szennyezi. Ami pedig végképp meggyőző érv, hogy nem kell drága gépeket használni a végrehajtásához, így a jégkárjavítási árak is ügyfélbarát megoldást tudnak az ön számára nyújtani, ugyanis a korábban megszokott karosszériás és fényező szakemberek közös munkájához képest ez a megoldás 40 %-os költségmegtakarítást eredményezhet az ön számára.

Nem utolsó szempont az sem, hogy ennek a jégkár javítására alkalmazott technológiának az előnyeit elismerik a gyártók, a különféle szakmai szervezetek és a járműtulajdonosok érdekvédelmi szervezetei is, nemcsak Budapesten, hanem Európa-szerte mindenfelé.

Hívjon minket még ma!

Rövid határidővel vállaljuk autója teljes körű és karosszéria javítását