Fényezés (Horpadások javítása, fényezés javítása)

A jégverésnél előfordulhat hogy a fényezés is megreped,megsérül.Ebben az esetben a karosszéria egyenetlenségének kijavítása után az adott részegységet le kell fényezni. Horpadások javítása, fényezés javítása

Ez lehet azért is mert a jégvert elem olyan szinten sérült,hogy a Biztosító cserére írja ki.Pl a motorháztetőt le kell cserélni mert nem javítható maradéktalanul,vagy szétrepedt rajta a fényezés.Az új karosszéria elem matt fekete színű alapozóval van ellátva amit az autó színére kell fényezni.

Ez nem egyszerű feladat, mivel ahány autó annyi szín. Mi megkíséreljük az Önök gépkocsijának az eredeti állapotra való visszaállítását,de ez a munka azért is nehéz, mert figyelni kell a fém elemek korrozió védelmére, üreg védelmére, víz elleni tömítettségére valamint a színére.

A színreprodukció a legnehezebb mivel a gyártói és a javítói technológia teljesen eltérő más elven alapszik és más anyagokat használ.

A gyári fényezésnél az acél karosszériát galvanizálják, alapozzák, majd nagy nyomással levegő nélkül fényezik le. A karosszéria javító iparban levegőporlasztás segítségével ejtőtartályos rendszerrel dolgozunk. A gépkocsik lakkozása a gyárban porszórással történik utána egy több száz fokos infraalagútban szárítják. Hő hatására a porfesték átlátszó majd összefüggő felületet képez ami nagyon vékony, de nagyon kemény lesz.

A javító iparban két komponensű folyékony lakkokat használunk és hőkamrában 70-80 fokon 30 percig szárítjuk. A prémium festékeket gyártó cégek úgy fejlesztik a fényező anyagokat, hogy azok felhasználása, külső megjelenése a legjobban hasonlítson a gyári fényezésekhez.

Az AUTOCOLOR-KFT. által forgalmazott festékrendszer valamint színbeazonosító rendszer melynek lelke egy számítógép vezérlésű Spektrum fotométer, jó irány a tökéletes fényezéshez. Cégünk fényező partnere az

AUTOCOLOR-KFT prémium kategóriás termékeit használja fel az Önök autójának javításakor.

Horpadások javítása, fényezés javítása