Jégkár javítás

A jégeső okozta horpadások eltüntetésére szolgáló technológia.

A horpadások lehetnek 1 centimétertől akár 12 centiméter átmérőig,mennyiségük néhány darabtól az ezres darabszámig. A javítás jól alkalmazható a acél,alumínium,valamint a legújabb magnézium ötvözetű karosszéria elemeknél.

A jégkár javítás valamint a fényezés nélküli horpadás javítás egy prémium technológia,amelynél a sérült karosszéria elemet visszaegyengetjük a gyári állapotára úgy hogy a sérülés nem lászik,és nem kell lefényezni sem.Ezért ez sokkal időigényesebb mint a lakatolás illetve a fényezés, nagy koncentrációt,kézügyességet,tökéletes térlátást,valamint sok éves tapasztalatot igényel.

Minden gépkocsi felépítése más,anyaguk ,gyártási technológiájuk eltérő.Egy Volvo keményebb anyagból van mint egy Fiat,a sportautók karosszériája erősített,a súlycsökkentés érdekében sok része alumíniumból van.

Az alumínium karosszéria elemek sokkal keményebbek,ridegebbek,nehezebben megmunkálhatóak mint az acél.A jégkár és horpadásjavítás teljes egészében kézműves munka. Speciális pálcákkal,ragasztókkal,vkalapácsokkal egyengetjük a lemezt mindaddig amíg az vissza nem idomul az eredeti állapotára,úgy hogy a fényezés ne sérüljön meg.Ez szinte művészet.A tökéletes minőségű javítást csak magas minőségű szerszámokkal lehet megoldani.

Cégünk a WPT,WÜRTH WIELÄNDER SHIELL valamint az ATLAS DENT szerszámait es termékeit használja,amelyek elengedhetetlenek a tökéletes munkavégzéshez. Többéves tapasztalattal,kiválló referenciákkal állunk leendő ügyfeleink szolgálatára,legyen az önerősl,vagy biztosítós cascos kárrendezés.

A Biztosítótársaságok előnyben részesítik az horpadásjavítást,jégkárjavítást,ezért az összes Biztosítóval kapcsolatban vagyunk,és a teljeskörű biztositásí ügyintézést átválaljuk ügyfeleinktől.

Horpadásjavítás

Ha a mellettünk parkoló jármű ajtaját rányitják a mi autónkra, vagy ha gyermekünk neki megy a kerékpárjával vagy éppenséggel egy alma esik a kocsi tetejére, akkor sincs probléma.

Polírozás

A gépkocsik fényezése 100-150 mikron vastagságú bevonat. Ez a bevonat nagyon kemény, de a mechanikai behatások miatt a felülete sérülhet.

Ilyen sérüléseket okozhanak: pl.a gépi mosók, kabátunk zipzárja, a bokrok vagy valamelyik családtagunk amikor a fenyőgyantát vagy a nyári melegben ráégett bogarakat megpróbálja súroló szivaccsal eltávolítani a fényezésről. Idővel a fényezés magától is veszít fényességébő.Erre a problémára a megoldást a polírozás kínálja. Külön technológiája van a karcok eltávolításának és külön a mattulás miatti teljes polírozásnak.

A 3M cég úttörő szerepet játszott a políranyagok valamint polírozási technikák kifejlesztésében és mára a világ egyik legnagyobb segédanyag gyártója lett. Az anyagok folyamatos fejleszésével a megnövekvő igényeket is ki tudják szolgálni. Cégünk a 3M termékeit használja, hogy Önöknek mindig a legjobb minőséget tudjuk nyújtani.

Fényszoró polírozás

Látni és látszani"ez a legfontosabb aranyszabály.

A gépkocsik fényszoróinak polikarbonát vagy plexit búráját egy lakk réteggel vonják be gyárilag, amely az idők folyamán elveszíti uv stabilitását.

Egy matt vagy sárga színű réteg keletkezik a lámpabúrák felületén amelyet mechanikai úton el kell távolítani, majd a csúcsminőségű 3M políranyagokkal fel kell polírozni. Igény esetén a lámpákat kiszereljük és le is lakkozzuk.

Karosszéria javítás

Vállaljuk a karosszéria javítás Budapest szolgáltatásunk keretében sérült gépjárművek javítását, kárfelvételtől a kész autó átadásáig.

Ebbe beletartozik a kárfelvétel,hibafeltárás, alkatrész rendelés,beépítés, lakatos munka ,fényezés,műanyag javítás,szélvédőcsere. Ha Önt baleset érte,igyekszünk a leggyorsabban segítséget nyújtani.Több autómentő céggel állunk kapcsolatban akik pontos korrekt szolgáltatást nyújtanak.

A telephelyre beszállított vagy beérkező gépkocsin a lehető leggyorsabban elvégezzük a kárfelmérést,és igényhez igazodva ajánlatot teszünk a javítás költségére valamint a javítás várható idejére.Az alkatrészek beszerzése a mi feladatunk,így Önnek nem kell ezzel vesződnie.Több beszállítóval vagyunk kapcsolatban akik gyári és utángyártott alakatrészeket forgalmaznak.Erre azért van szükség hogy Ön mindíg a legjobb minőséget és a legjobb árat kaphassa.

A karosszéria javítások nagy része a Biztosítótársaságok Casco illetve Kötelező felelőségbiztosításra történik,ilyenkor mi minden esetben a Biztosító által meghatározott EREDETI GYÁRI ALKATRÉSZEKET építünk be a gépkocsijába,nem bontott vagy utángyártottat.A beépítést fényképekkel valamint beszerzési bizonylatokkal hitelesítjük a Biztosítótársaságok felé,igy Ön megnyugodhat hogy gépkocsiját gyári alkatrészekkel gyári állapotra állítunk vissza.

Büszkén kijelenthetjük hogy az általunk javított gépjármüvek beépítés ellenőrzése során soha nem találtak visszaélést!

Fényezés

A jégverésnél előfordulhat hogy a fényezés is megreped,megsérül.Ebben az esetben a karosszéria egyenetlenségének kijavítása után az adott részegységet le kell fényezni.

Ez lehet azért is mert a jégvert elem olyan szinten sérült,hogy a Biztosító cserére írja ki.Pl a motorháztetőt le kell cserélni mert nem javítható maradéktalanul,vagy szétrepedt rajta a fényezés.Az új karosszéria elem matt fekete színű alapozóval van ellátva amit az autó színére kell fényezni.

Ez nem egyszerű feladat, mivel ahány autó annyi szín. Mi megkíséreljük az Önök gépkocsijának az eredeti állapotra való visszaállítását,de ez a munka azért is nehéz, mert figyelni kell a fém elemek korrozió védelmére, üreg védelmére, víz elleni tömítettségére valamint a színére.

A színreprodukció a legnehezebb mivel a gyártói és a javítói technológia teljesen eltérő más elven alapszik és más anyagokat használ.

A gyári fényezésnél az acél karosszériát galvanizálják, alapozzák, majd nagy nyomással levegő nélkül fényezik le. A karosszéria javító iparban levegőporlasztás segítségével ejtőtartályos rendszerrel dolgozunk. A gépkocsik lakkozása a gyárban porszórással történik utána egy több száz fokos infraalagútban szárítják. Hő hatására a porfesték átlátszó majd összefüggő felületet képez ami nagyon vékony, de nagyon kemény lesz.

A javító iparban két komponensű folyékony lakkokat használunk és hőkamrában 70-80 fokon 30 percig szárítjuk. A prémium festékeket gyártó cégek úgy fejlesztik a fényező anyagokat, hogy azok felhasználása, külső megjelenése a legjobban hasonlítson a gyári fényezésekhez.

Az AUTOCOLOR-KFT. által forgalmazott festékrendszer valamint színbeazonosító rendszer melynek lelke egy számítógép vezérlésű Spektrum fotométer, jó irány a tökéletes fényezéshez. Cégünk fényező partnere az AUTOCOLOR-KFT prémium kategóriás termékeit használja fel az Önök autójának javításakor.

Biztosítási ügyintézés

Ha baleset érte a gépkocsiját és nincs CASCO biztosítása abban az esetben is segítünk egy gazdaságos korrekt javítási ajánlattal.

A mai újszerű gépkocsikra mindenképpen kössünk CASCO biztosítást. Sokszor hallottam, hogy "Minek nekem Casco? 20 éve vezetek és soha nem történt velem baleset." De egyszer csak megtörtént és egy középkategóriás gépkocsi eleje megsérült. Gyári alkatrészekből a javítási költség milliós tétel volt.

Egy első xenon lámpa több százezer forintba kerül, a legújabb led technológiás kanyarkövetős lámpák akár millió feletti árat is elérnek, és ez csak egy lámpa. Hol a többi sérült elem, amit cserélni, lakatolni és fényezni kell.

A Cascos és kötelezős káreseteknél vállaljuk a teljeskörű biztositási ügyintézést.A Biztosítók által visszajelzett fedezet igazolás után megkezdjük a javítását a gépkocsinak,csak egy meghatalmazást kell kitölteni a kárbejelentő nyomtatványokon kívül,a többi feladat ránk vár.

Kárfelvétel és a Biztosító által elfogadott árajánlat után megrendeljük az alkatrészeket,beépítjük,lefényezzük.A kárfelvételt a Biztosítótársaságok,vagy Független Kárszakértő Irodák végzik.

A teljes javítási költséget mi finanszírozzuk meg Ön helyett,igy csak a Casco önrészt kell kifizetnie,kötelezős kárnál a javítás legtöbbször ingyenes.A javítás költségét késöbb a Biztosító kiegyenlítí felénk.

A Biztosítók akikkel kapcsolatban vagyunk:

 •  
  Allianz Hungária Biztosító
 •  
  Aegon Magyarország Biztosító
 •  
  Generali-Providencia Biztosító
 •  
  Groupama Biztosító
 •  
  K&H Biztosító
 •  
  KÖBE Biztosító
 •  
  MKB Általános Biztosító
 •  
  Posta Biztosító
 •  
  Union Biztosító
 •  
  Uniqa Biztosító

Kárrendezési Irodák akikkel kapcsolatban vagyunk:

 •  
  Autotal Kft.
 •  
  Claim Control Kft.
 •  
  Dekra-Expert Kft.
 •  
  Expert-Unio Kft.
 •  
  NDN-Expert Kft.